Медицинский центр Мавекс Медицина

Напрямки

Статті

Цікаві новини

Всі цікаві новини

Генітальний (статевий) герпес

Збудником герпетичних захворювань статевих органів є вірус простого герпесу (ВПГ). Існує два типи вірусу герпесу: 1 тип вражає переважно шкіру і слизову оболонку губ, очей, носа; 2 тип - слизову оболонку статевих органів. Однак, можливо розвиток герпесу статевих органів при впливі змішаної інфекції ВПГ-1 і ВПГ-2.

Шляхи передачі


   
1.Генітальний герпес передається статевим шляхом , причому джерелом інфекції можуть бути не тільки хворі з вираженими проявами , а й носії вірусу простого герпесу.
    2.
Можливе зараження при орально- генітальному контакті.
    3.
Самозараження ( якщо хворий сам переносить вірус з вогнища інфекції на незаражені частини тіла , наприклад з обличчя на статеві органи).
   
4.Вертикальний шлях передачі можливий при зараження дитини матір'ю під час вагітності ( внутрішньоутробне інфікування плода ) або в пологах.
    5.
Побутовий шлях передачі інфекції зустрічається вкрай рідко і повністю виключений , якщо вірусний секрет висихає.
   
6.Основним резервуаром інфекції у чоловіків є сечостатевий тракт , у жінок - канал шийки матки.

Перебіг захворювання

Зараження вірусом герпесу не завжди викликає прояв хвороби , часто мають місце носійство і безсимптомний (прихований ) перебіг. При цих формах люди , не знаючи про наявність у них вірусного захворювання , стають джерелом інфекції для статевого партнера. Характерна риса герпесної інфекції - тривалість проживання цього вірусу в організмі ( може бути протягом усього життя ) і схильність до загострень . Виникненню загострень сприяють переохолодження , стреси, перевтоми , ін інфекційні захворювання грип , ангіна , ГРВІ.

Загальні прояви захворювання: підвищення температури, головний біль, болі в м'язах, нудота.


Місцеві прояви: виникають в області вульви, піхви, шийки матки, сечівника. Характерною ознакою є поява множинних, дрібних бульбашок з рідиною на тлі почервоніння і набряклості ураженої ділянки. Надалі бульбашки лопаються і на їх місці утворюються виразки, які гояться протягом 2-4 тижнів. Висипанню бульбашок і утворення виразок супроводжують скарги на свербіж, біль, печіння, тяжкість в низу живота.Діагностика герпетичної інфекції заснована на виявлення вірусу і його антитіл у крові хворих , в мазках з ураженої ділянки .

Лікування генітального герпесу тривале і направлено на припинення розмноження вірусу в організмі і підвищення захисних сил організму.
Правильно підібрати лікування Вам допоможуть наші фахівці. Індивідуальний підхід і конфіденційність гарантовано . Клініка в черніцях,  "Мавекс медицина" до ваших послуг.

Ускладнення , викликані вірусом герпесу під час вагітності:
 
    1.Є однією з причин звичного невиношування і передчасних пологів.
    2.Розвиток потворності плоду.
    3.Внутрішньоутробне зараження плоду.