Медицинский центр Мавекс Медицина

Напрямки

Статті

Цікаві новини

Всі цікаві новини

Чи можна вживати яйця під час вагітності?

 Яйця при вагітності – продукт, який є важливою складовою раціону майбутньої мами через збалансоване співвідношення в них корисних речовин. Яйця багаті вітамінами A, D, В2, В6, Е, залізом, фосфором, міддю, кальцієм, кобальтом та іншими речовинами, так необхідні кожній людині, а особливо – вагітнії жінки.Білок яєць - незамінні амінокислоти і засвоюється на 98 %. З вуглеводів (менше 1 %) у білку яєць є глюкоза, із мінералів – натрій, калій, кальцій, залізо, фосфор, хлор, сірка, магній, йод, цинк, свинець, бром, марганець, мідь, кобальт. Максимально мікроелементів у перепелиних яйцях. Жирів в білку 0,03 %. але є вітаміни В1, В2, В12.
В жовтку яйця жирів 32,6 %, вони мають низьку температуру плавлення - вони (олеїнова, лінолева ненасичені жирні кислоти) відмінно засвоюються. Вуглеводи - галактоза і глюкоза (1,0 %). І багато вітамінів А, В1, В2, В3, D і РР. 
Про холестерин: жовток унікальний, оскільки в ньому є антисклеротичний лецитин. І його кількість в 6 разів вище холестерину.

Тепер про "але":
1. Вагітній жінці слід віддати перевагу яйцям всмятку» або паровий омлет;
2. Неприпустимі яйця водоплавних - качині і гусячі;
3. Тільки дієтичні яйця, строком до 7 діб;
4. За рекомендаціями ГУ НДІ харчування РАМН вагітної рекомендується в тиждень не більше 3-4 яєць в перерахунку на жовток.
Яйця сміливо можна вживати при вагітності. Виняток становить лише випадок наявності харчової алергії на яйця.