Медицинский центр Мавекс Медицина

Напрямки

Статті

Цікаві новини

Всі цікаві новини

Про які корисні властивості вишні мало хто знає?

 Сучасні вчені довели, що ця ягода може запобігати розвитку ракових клітин. Саме цю функцію виконує елагова кислота.

Це хімічна сполука вважається потужним антиоксидантом, запобігає старінню клітин, сильним антиканцерогеном. Елагова кислота у вишні запобігає мутаціі клітин, підвищує імунітет

 Вона є справжнім джерелом мікро - і макроелементів. Ця ягода ставитися до ряду рекордсменів за вмістом калію. В 100 г м'якоті налічується 37 мг калію. Цей елемент бере участь у роботі серця, нервової системи, головного мозку, ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Він входить до складу кожної другої рідини в організмі.

Особливо ціннною для здоров'я речовиною, що входить в м'якоть вишні, вважається кумарин. Він сприяє розсмоктуванню тромбів у крові. При достатньому вмісті кумарину кров набуває більш рідку консистенцію. В результаті, зменшується ризик формування тромбів і бляшок.

Вишня — це справжній природний цілитель, який може сприятливо впливати практично на всі органи і системи в організмі.

Вона впливає на роботу:

 серцево-судинної системи,

 сечостатевої системи,

 кишковника,

 шлунка,

 суглобів,

 нервової системи.

Ця ягода обов'язково має бути на столі у вагітної жінки. Фолієва кислота запобігає розвитку анемії в період виношування дитини. Також жінка зможе підвищити гемоглобін крові.

Тим людям, які борються з артеріальним склерозом, вона допоможе зміцнити судини, а також розрідити кров.

Густа кров — це прямий шлях до інсульту та інфаркту. Тому регулярне вживання вишні допоможе нормалізувати густину крові.

Ця ягода здатна знизити рівень сечової кислоти. Складники з кісточок вишні володіють характернною сечогінною дією. Вишня має стати незамінним продуктом харчування для хворих подагрою і артритом.

Вишня для схуднення

У питаннях про схуднення виникає питання: чи корисний компот з вишні. Звичайно, корисний, бо як вживати вишню краще в переробленому вигляді – компоти або соки. Вона чудово справляється з угамуванням спраги, ніж замінює будь-які газовані напої. Хлорогенова кислота, яка у великій кількості міститься у вишні, прискорює вуглеводний і ліпідний обмін, що сприяє схудненню і зниження цукру в крові.

 Протипоказання для вживання вишні

Вживати вишню у великих кількостях не можна людям з певними проблемами:

підвищена кислотність шлунка;

при хронічних захворюваннях і патологіях легень;

на останніх стадіях гастроентериту;

якщо порушена робота шлунково-кишкового тракту;

при схильності до діареї.

Вишню вважають однією з найбільш корисних і доступних ягід, якамістить велику кількість вітамінів, мінералів, мікро - і макроелементів. Вона є цінним продуктом харчування для людей, які страждають на хвороби серця, нирок, суглобів і нервової системи. Але перш ніж лікувати свій організм вишневими ягодами і відварами необхідно обов'язково проконсультуватися з лікарем.