НапрямкиСтаттіЦікаві новиниВсі цікаві новини |
Їжа для розуму: як харчуватися перед іспитами
Кінець весни – початок літа - час іспитів. Якісна розумова робота безпосередньо залежить від того, чим людина харчується. Правильно підібраний раціон змушує краще концентруватися, підвищує уважність, знижує рівень стресу, усуває безсоння.
Отже, продукти, які покращують роботу мозку:
Какао —ефективний стимулятор діяльності мозку. Не випадково шоколад вважався потужним біостимулятором. І в давнину його давали пити воїнам перед найважливішими випробуваннями.
ЯГОДИ-в них містяться речовини, що поліпшують діяльність мозку. Чорниця і суниця - покращують увагу. Малина і журавлина насичують клітини киснем, зміцнюють судини.
РИБА І МОРЕПРОДУКТИ. У рибі містяться фосфор, омега-3 і омега-6 жирні кислоти. Вони просто незамінні для мозку, так як покращують стан судин і кровопостачання клітин мозку. Для тих, кому потрібен мозковий штурм, особливо корисні жирні сорти риби типу скумбрії, лосося, форелі, сьомги, тунця.
Горіхи. Вміщені в грецькому горісі вітаміни С і рр покращують мозкову активність. Не менш корисні для мозку кешью і мигдаль. У бразильському горісі багато селену, який покращує роботу мозку і підвищує інтелект, покращує пам'ять. Селен так само міститься в проростках пшениці, часнику, помідорах.
Для мозку корисні самі звичайні овочі. Про них ми рідко згадуємо, коли думаємо про те, як підготувати себе до іспитів. А між тим самі звичайні морква, буряк, топінамбур, капуста допоможуть впоратися з навантаженнями набагато краще різних хімічних препаратів.
Найкращим засобом у справі підготовки до мозкового штурму є свіжовичавлений сік буряка в суміші з яблучним.
Для оптимального функціонування мозку необхідна амінокислота триптофан. Багато триптофану міститься в м'ясі курки та індички, в рибі, сирі, горіхах, фініках, інжирі, куразі, бананах.
А ЩЕ НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО РЕГУЛЯРНІ ПРОГУЛЯНКИ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІ І ФІЗИЧНІ ВПРАВИ, ОСОБЛИВО ТІ, ЩО ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ПРИЛИВ КРОВІ ДО ГОЛОВНОГО МОЗКУ: СТІЙКА НА ЛОПАТКАХ» БЕРІЗКА", ВПРАВИ З НАХИЛАМИ ГОЛОВИ. |