Медицинский центр Мавекс Медицина

Напрямки

Статті

Цікаві новини

Всі цікаві новини

Які продукти покращують якість крові

 Є певні продукти, вживання яких може покращувати кровообіг і запобігати багатьом серцевим захворюванням.

Зокрема, існують продукти, що розріджують кров і зменшують кількість її згустків, що загрожують тромбами.

Робота судин утруднена, згустки крові можуть блокувати дрібні судини, сповільнювати постачання киснем різних органів, збільшувати ризик інсульту. Тому, якщо ви підозрюєте або знаєте, що у вас в'язка кров, слід в першу чергу звернутися до лікаря і переглянути свою дієту. І включити в неї продукти, які сприяють розрідженню крові.

Вода. Ми складаємося з води на 90%, а вже кров просто-таки потребує нормальному водяному балансі в нашому організмі. Тому при перших ознаках варикозу та інших проблем з кров'ю потрібно задуматися про те, п'єте ви достатню кількість води. 2-2, 5 літри в день — середня норма, якщо ваша вага досить висока, може знадобитися і 3 літри. У будь-якому випадку рідини організму потрібно багато, а індивідуальну норму точніше визначить лікар.

Малина. У малині міститься така ж речовина, як і в аспірині, який часто п'ють, щоб знизити в'язкість крові. Але тільки аспірин має побічну дію, він негативно впливає на шлунок і слизові, а малина — ні. Так що їжте свіжу малину, малинове варення. Народна медицина також рекомендує відвар з листя малини і чорної смородини.

Лляне масло. У ньому міститься багато потрібних судинам поліненасичених жирних кислот, а також вітамін Е.має здатність відновлювати еластичність судин.

Жирна риба. Джерело корисних жирів і борець проти атеросклеротичних бляшок.

Часник. Потужний антиоксидант, має протизапальну дію, сприяє розсмоктуванню тромбів. Рекомендують вживати в свіжому, злегка подвяленному на свіжому повітрі, вигляді.

Морська капуста. Для крові дуже корисні продукти, що містять йод. Вони зменшують в'язкість крові і підвищують тонус судин. Так що всі морепродукти-перші кандидати на стіл.

Помідори. Лікопін - Що міститься в них сприяє нормалізації рівня холестерину. А рутин зміцнює стінки судин.

Хурма. У її складі багато антиоксидантів, а завдяки наявності флавоноїдів хурма розріджує кров, перешкоджає утворенню тромбів, зміцнює судини і нормалізує рівень холестерину в крові.

Червонокачанна капуста. В принципі корисна будь-яка капуста, в тому числі квашена, але червонокачанна містить багато калію, який дуже корисний для судин, вітаміни С і групи B. тому капуста стимулює обмін речовин, покращує якість крові, перешкоджає утворенню тромбів.

Цитрусові. Вони містять вітамін С і багато рідини. Особливо добре розріджує кров лимон. Так що чай з лимоном і ложечкою меду – відмінна ідея.

Мед. Дуже добре впливає на кров, в тому числі і розріджує її. Запобігає тромбоутворення.

Імбир, кориця, куркума. У корі і коренях містяться кумарини. Ці сполуки розріджують кров і попереджають утворення згустків. Їх також містять рослини нашої смуги: корінь хрону, люцерна, дягель, селера.

Червоне вино. Багато наукових експертів і дієтологів вважають, що випиваючи келих червоного вина в день, можна запобігти серцевим захворюванням та інсульту. Один з ефектів червоного вина полягає в тому, що воно допомагає розріджувати кров і уникнути закупорки артерій. У той же час експерти підкреслюють: вживати потрібно не більше стандартного келиха вина в день.

Вишня. Містить фруктозу і глюкозу, вітаміни С, РР, В1, каротин, фолієву кислоту, органічні кислоти, мідь, калій, магній, залізо, пектини